BIOGRAFI

Espen Takle (f.1994) har på tross av sin unge alder allerede utmerket seg fra orgelkrakken både som konserterende organist,  liturgisk orgelspiller og som akkompagnatør. Espen tar på seg oppdrag med profesjonalitet, meget høyt kunstnerisk nivå, stor imøtekommenhet og med gode samarbeidsevner.

Takle fullførte våren 2017 sin bachelorgrad i kirkemusikk med fordypning i orgelspill ved Norges musikkhøgskole. Veien gikk videre med en mastergrad i utøvende orgel ved samme institusjon hvor Espen fordypet seg i orgelmusikk av Herbert Howells og britisk orgelmusikk fra første halvdel av 1900-tallet. Ved siden av fulltidsstudier har han også jobbet som organist i Sagene og Iladalen menighet i Oslo fra 2014 til desember 2018, noe som vitner om hans store kapasitet, og er for tiden ansatt i eget firma hvor han arbeider som organist med base i Oslo. Siden januar 2020 har Espen også jobbet som kantor i Greverud menighet i Nordre Follo kommune, rett utenfor Oslo. Han underviser også i Orgelspill  og Liturgisk spill ved NLA Høgskolens avdeling i Staffeldtsgate i Oslo.

Espen spiller jevnlig konserter og hans medvirkning sammen med andre musikere strekker seg fra oppdrag som akkompagnatør av kor og solister til å ha spilt med Oslo-Filharmonien i Oslo konserthus. Sommeren 2018 gav han konsert under konsertserien Internasjonale orgelkonserter i Oslo domkirke og høsten 2019 gav han konsert under Oslo orgelfestival i Frogner kirke. Takle har de siste årene forøvrig gitt solokonserter på det historiske Glogerorgelet (fra 1765) i Kongsberg kirke, Vasakyrkan i Gøteborg, Hollenbachorgelet (fra 1891) i Sagene kirke i Oslo, Kristiansand domkirke, Trefoldighetskirken i Arendal, Bragernes kirke i Drammen, Svenska Margaretakyrkan i Oslo, Oddernes kirke i Kristiansand, Hønefoss kirke, Greverud kirke i Oppegård, for å nevne noe.