BIOGRAFI

Espen Takle (f.1994) har på tross av sin unge alder allerede utmerket seg fra orgelkrakken både som akkompagnatør, liturgisk orgelspiller og som konserterende organist. Espen våger å la sin personlighet prege musikken, fra ved hans stille fremtreden til hans indre styrker, og han har en høyst unik spillestil.  

Takle fullførte våren 2017 sin bachelorgrad i kirkemusikk med fordypning i orgelspill ved Norges musikkhøgskole. Veien gikk videre med en mastergrad i utøvende orgel ved samme institusjon hvor Espen fordypet seg i orgelmusikk av Herbert Howells og britisk orgelmusikk fra første halvdel av 1900-tallet. Ved siden av fulltidsstudier har han også jobbet som organist i Sagene og Iladalen menighet i Oslo fra 2014 til desember 2018, noe som vitner om hans store kapasitet, og er for tiden ansatt i eget firma hvor han arbeider som organist med base i Oslo. Siden januar 2020 har Espen også jobbet som kantor i Greverud menighet i Nordre Follo kommune, rett utenfor Oslo. Han underviser også i Liturgisk orgelspill ved NLA Høgskolens avdeling i Staffeldtsgate i Oslo.

Espen spiller jevnlig konserter og hans medvirkning sammen med andre musikere strekker seg fra oppdrag som akkompagnatør av kor og solister til å ha spilt med Oslo-Filharmonien i Oslo konserthus. Takle har de siste årene også gitt solokonserter på det historiske Glogerorgelet (fra 1765) i Kongsberg kirke, Vasakyrkan i Gøteborg, Hollenbachorgelet (fra 1891) i Sagene kirke i Oslo, Kristiansand domkirke, Trefoldighetskirken i Arendal, for å nevne noe.  Sommeren 2018 gav han konsert under konsertserien Internasjonale orgelkonserter i Oslo domkirke og høsten 2019 gav han konsert under Oslo orgelfestival i Frogner kirke.